Vacature Podotherapeut Heerlen-Hoensbroek en Maastricht

Als podotherapeut bij Hanssen Footcare ben je onderdeel van een multidisciplinair voetzorgteam van podotherapeuten met verschillende specialisaties, medisch pedicures en orthopedisch schoentechnologen.

Het team

Als podotherapeut bij Hanssen Footcare ben je onderdeel van een multidisciplinair voetzorgteam van podotherapeuten met verschillende specialisaties, medisch pedicures en orthopedisch schoentechnologen. Er wordt niet alleen door patiënten, maar ook door collega’s een beroep gedaan op je vakkennis en ervaring om tot de beste oplossing voor de klant te komen. Een medisch pedicure kan bijvoorbeeld je advies inwinnen over de behandeling van een voetaandoening. En vice versa: ook jij kunt bijvoorbeeld een collega-orthopedisch schoentechnoloog vragen mee te denken over geschikt schoeisel of de samenstelling van een voetbed. Op deze manier stimuleren wij onderlinge kennisuitwisseling en helpen zodoende onze klanten en patiënten met zo volledig mogelijke voetzorg en oplossingen voor hun voetproblemen.

De functie

Je doet onderzoek naar en behandelt voetklachten en problemen in het bewegingsapparaat. Je draagt oplossingen aan binnen de mogelijkheden van het podotherapeutisch werkgebied. Afhankelijk van de voetproblematiek van de patiënt zoek je naar de beste oplossing, waar nodig in afstemming met orthopedisch schoentechnicus of pedicure. Je onderhoudt contacten met huisartsen en paramedici ten behoeve van een optimale voetzorg. Taken die hierbij komen kijken:

  • Opstellen van anamnese en voetbehandelplan. 
  • Behandelen van voetproblemen met behulp van podotherapeutische technieken, aanmeten van individuele voethulpmiddelen.
  • Kwaliteitsbewaking van de geleverde zorg en het nazorgtraject.
  • Dossiervorming en informatie-uitwisseling met in- en externe belanghebbenden, zoals schoen technische medewerkers, verwijzers en verzekeraars.
  • Borgen van een tijdige levering van hulpmiddelen, volgens de kwaliteitsnormen.
  • Je werkt in de regio’s Heerlen-Hoensbroek en Maastricht.

Jouw kennis en ervaring

Vanzelfsprekend heb je de studie Podotherapie met succes afgerond. Verder:

  • Ben je bekend met de actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied.
  • Functioneer je op HBO werk- en denkniveau en ben je accuraat in het registreren en bijhouden van relevante patiëntinformatie.
  • Heb je goede communicatieve vaardigheden.

Jij als collega

Je denkt verder dan de grenzen van je vakgebied en vindt het leuk om samen te werken. Je bent geïnteresseerd in wat mensen beweegt en in alles wat met voeten en schoeisel te maken heeft. Op jouw vakgebied functioneer je zelfstandig, zonder het totaalplaatje uit het oog te verliezen. Je denkt proactief mee over voetoplossingen en weet deze goed over te brengen in woord en geschrift.

Interesse?

Ben of ken jij degene die wij zoeken, wil je direct solliciteren of heb je aanvullende vragen? Neem dan contact op via rmulders@footcare.nl of bel 045-533 84 44.

Sluiten