Podotherapie en kinderen

Een kind moet vrij kunnen bewegen in elke fase van de groei. Lekker spelen, rennen, ravotten en sporten. Als dit niet het geval is dan kan een podotherapeut kijken wat er aan de hand is en advies geven.

Spelen en bewegen

Het kan zijn dat een kind niet goed vrij kan bewegen of spelen. Soms geeft een kind zelf aan dat iets pijn doet. Het kan ook dat er bepaalde dingen opvallen aan het lopen. Een kind heeft dan niet zozeer pijn, maar struikelt bijvoorbeeld vaak, gaat anders lopen of wil zelfs niet meer lopen. 

Kinderen zijn geen volwassenen; ze zijn nog in de groei en volop in ontwikkeling. Dat vraagt een andere aanpak van de podotherapeut en een ander behandeltraject. 

Podotherapie voor kinderen wordt ook wel podopediatrie genoemd. 

  1. Kinderschoenen kopen

    Kindervoeten groeien nu eenmaal snel. Voor de juiste maat wil je het liefst dat je kind schoenen past en een stukje gaat lopen of rennen in de winkel.

  2. Groei van de kindervoet

    Van peuter tot puber, een kind moet vrij kunnen bewegen. Lekker spelen, rennen, ravotten en sporten in elke fase van de ontwikkeling van de…

  3. Mijn kind wil sneakers

    De juiste schoen en de juiste schoenmaat zijn belangrijk voor een kind in de groei, maar hoe weet je als ouder wat de beste schoen is voor je kind.…

Sluiten