Podotherapie en sport

Sport en bewegen is goed voor jong en oud. Lekker kunnen bewegen zonder klachten is van belang ongeacht het niveau waarop je een sport beoefent. Een (sport)podotherapeut is thuis in de wereld van de sport en begeleid sporters van elk niveau.

Wat doet een (sport)podotherapeut?

Een (sport)podotherapeut begint met het luisteren naar jouw klachten en wensen. Daarna volgt een bewegingsonderzoek. Daarbij kijkt de (sport)podotherapeut naar de bewegingen die je maakt tijdens het lopen en tijdens het sporten.

Afhankelijk van het soort klacht volgt bijvoorbeeld een drukmeetanalyse of een videoanalyse, indien nodig aangevuld met extra onderzoek. De podotherapeut vormt zich zo een beeld van jouw beweegpatroon tijdens het sporten. Er wordt gekeken welk effect dat heeft op jouw spieren, pezen en gewrichten. Op basis daarvan bepaalt de (sport)podotherapeut samen met jou de beste oplossing. Belangrijk daarbij is de juiste balans tussen belasting en belastbaarheid.

(Sport)podotherapie

Wat vinden (sport)podotherapeuten mooi aan hun vak? Luister naar de verhalen van deze (sport)podotherapeuten en wat zij voor verschillende sporters kunnen doen.  

Sluiten