Ik kies

HBO podotherapie, jij ook?

Wil jij expert worden op het gebied van lopen, staan en bewegen?

Wil jij graag mensen helpen en zorgen dat zij een leven lang goed blijven bewegen? Ben jij handig en vind jij het leuk om te werken met innovatieve technologie? Met de HBO opleiding Podotherapie specialiseer jij je in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten aan de lage rug, heupen, benen, knieën, enkels en voeten. Behalve reguliere cliënten behandel je ook specifieke groepen zoals kinderen, sporters, ouderen of mensen met een chronische ziekte zoals diabetes of reuma.

Wat ga je leren?

  • Kennis over het menselijk lichaam, zoals anatomie, fysiologie en pathologie
  • Kennis over de inzet van technologie, zoals drukmetingen of loopanalyse
  • Kennis over behandelmethoden, zoals het vervaardigen van podotherapeutische inlays of taping
  • Toepassen van al deze kennis in de praktijk!

Waarom de opleiding Podotherapie?

  • Kleinschalige opleiding, persoonlijke aandacht
  • Praktijkgericht, je loopt meerdere stages
  • Technologie en gezondheid gaan hand in hand

Na jouw studie?

  • Er is veel vraag naar podotherapeuten in Nederland. Je hebt dan ook 100% kans op een baan, een uitstekend startsalaris en prima arbeidsvoorwaarden.
  • Start een eigen praktijk of ga werken bij een bestaande praktijk, ziekenhuis, gezondheidscentrum, revalidatiecentrum, verpleeghuis of een sportclub.
  • Doorstuderen? Je kunt je specialiseren door een post HBO opleiding te volgen, of een Masteropleiding in binnen of buitenland.

Ben jij geïnteresseerd, maar nog op zoek naar meer informatie? De opleiding tot podotherapeut is een 4-jarige HBO studie. Deze kun je volgen bij Saxion Hogescholen in Enschede of bij de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Overweeg je een carrièreswitch? Dan is het ook mogelijk om een deeltijdopleiding te volgen.

Meer weten over deze studie

Bezoek onze stand op de Onderwijsbeurzen!

Het maken van een studiekeuze is niet iets wat je 1-2-3 doet. Je bezoekt open dagen, vraagt mensen die je kent of je kunt naar een onderwijsbeurs gaan: een groot overzicht van opleidingen op mbo, hbo en universitair niveau. Naast de vele scholen en opleidingen zijn er ook (leerwerk)bedrijven uit verschillende branches. Zij kunnen je precies vertellen welke studie je moet volgen voor een bepaald beroep of hoe het is om na je studie binnen die branche aan het werk te gaan.

Ook HBO Podotherapie is aanwezig op deze beurzen. In samenwerking met Hogeschool Saxion, Fontys Paramedische Hogeschool, huidige studenten Podotherapie en natuurlijk ook podotherapeuten kun je in onze stand alle infomatie krijgen en ervaren die nodig is om een goed beeld van de opleiding Podotherapie te vormen.

De data voor 2024 zijn nog niet bekend.

Sluiten