U bevindt zich hier : Kwaliteit van zorg » HBO Bacheloropleiding Podotherapie

HBO Bacheloropleiding Podotherapie

Wil jij expert worden op het gebied van lopen, staan en bewegen?

Wil jij graag mensen helpen en zorgen dat zij een leven lang goed blijven bewegen? Ben jij handig en vind jij het leuk om te werken met innovatieve technologie? Met de HBO opleiding Podotherapie specialiseer jij je in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten aan de lage rug, heupen, benen, knieën, enkels en voeten. Behalve reguliere cliënten behandel je ook specifieke groepen zoals kinderen, sporters, ouderen of mensen met een chronische ziekte zoals diabetes of reuma.

Wat ga je leren?

Waarom de opleiding Podotherapie?

Na jouw studie?

Ben jij geïnteresseerd, maar nog op zoek naar meer informatie? De opleiding tot podotherapeut is een 4-jarige HBO studie. Deze kun je volgen bij Saxion Hogescholen in Enschede of bij de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Overweeg je een carrièreswitch? Dan is het ook mogelijk om een deeltijdopleiding te volgen.

Meer info over de opleiding?

Bezoek onze stand op de Onderwijsbeurzen!

Het maken van een studiekeuze is niet iets wat je 1-2-3 doet. Je bezoekt open dagen, vraagt mensen die je kent of je kunt naar een onderwijsbeurs gaan: een groot overzicht van opleidingen op mbo, hbo en universitair niveau. Naast de vele scholen en opleidingen zijn er ook (leerwerk)bedrijven uit verschillende branches. Zij kunnen je precies vertellen welke studie je moet volgen voor een bepaald beroep of hoe het is om na je studie binnen die branche aan het werk te gaan.

Ook HBO Podotherapie is aanwezig op deze beurzen. In samenwerking met Hogeschool Saxion, Fontys Paramedische Hogeschool, huidige studenten Podotherapie en natuurlijk ook podotherapeuten kun je in onze stand alle infomatie krijgen en ervaren die nodig is om een goed beeld van de opleiding Podotherapie te vormen.

Je vindt ons de komende tijd op de onderstaande beurzen. Bestel vooraf gratis e-tickets!


 

29 en 30 september 2023 Onderwijsbeurs Zuid 2023
Koningshof Veldhoven, gratis tickets
6 en 7 oktober 2023 Onderwijsbeurs Noordoost 2023
IJsselhallen Zwolle, gratis tickets
24 en 25 november 2023 Studiekeuzebeurs Midden 2023
Jaarbeurs Utrecht, gratis tickets
8 en 9 december 2023 Studiekeuzebeurs West 2023 
Rotterdam Ahoy, gratis tickets


Buitenlands diploma

Een podotherapeut die in het buitenland een opleiding heeft gevolgd moet eerst een aantal zaken regelen voordat hij in Nederland aan de slag kan als podotherapeut.

Lees meer

Post-HBO specialisaties

Fontys Hogeschool biedt twee post-HBO opleidingen aan voor podotherapeuten. Beide opleidingen duren twee jaar. De specialisaties kun je alleen volgen met een afgeronde opleiding podotherapie en afgeronde cursus Evidence Based Practice.

Diabetespodotherapeut

Diabetespodotherapeuten hebben kennis en vaardigheden op het gebied van diabetes mellitus, diagnostiek en behandeling van de diabetische voet, diabetische ulcera en biomechanische analyses.
Zij zijn geschoold in het geven van specifieke voorlichting over de diabetische voet. Ook initiëren en voeren de gespecialiseerde podotherapeuten wetenschappelijk onderzoek uit.

Sportpodotherapeut

Een sportpodotherapeut is gespecialiseerd in het voorkomen, herkennen en behandelen van klachten bij atleten van elk niveau. Het doel is om de kwaliteit van het sporten te verbeteren. Bij het onderzoek en de (preventieve) behandeling richt de sportpodotherapeut zich op het houden en herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid. Een verstoorde balans kan invloed hebben op het ontstaan van sportblessures. 
Bij de opleiding leer je diverse sporten te analyseren, een gedegen bewegingsanalyse te maken en de juiste therapie toe te passen. 

Kijk voor meer informatie op de website van Fontys Hogeschool.

NVvDP
KP

© Copyright 2023 Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten