U bevindt zich hier : De podotherapeut » Nieuws & blogs » Open Dag van de Podotherapeut

Open Dag van de Podotherapeut

Genieten van het leven door vrijuit en pijnvrij te kunnen lopen en bewegen: dat is de missie van iedere podotherapeut voor alle Nederlanders. Kom gezellig langs tijdens de Open Dag van de Podotherapeut op zaterdag 8 oktober voor een kennismaking, een gratis advies of bekijk eens hoe een podotherapiepraktijk er van binnen uit ziet.

De podotherapeut kijkt verder dan de voet

Dat een podotherapeut ‘iets met voeten doet’ is bekend, maar wat het exact inhoudt is vaak nog onduidelijk. Een podotherapeut kijkt verder dan de alleen de voet. De podotherapeut is namelijk specialist op het gebied van de voet én klachten in de rest van het lichaam die gerelateerd zijn aan de voet. Zo kan een knieklacht veroorzaakt worden door een afwijking in de voetstand of het looppatroon. De podotherapeut kan zich richten op verschillende aandachtsgebieden: van blessures en prestatieverbetering bij sporters tot klachten die voortkomen uit een onderliggende aandoening zoals diabetes, reuma of kanker.

Behandelmogelijkheden podotherapeut

De podotherapeut zoekt naar de oorzaak van de klacht en zoekt samen met de cliënt naar een oplossing. Behandelmogelijkheden van de podotherapeut zijn onder andere op maat gemaakte zolen, taping, oefeningen en advisering op het gebied van onder anderen (sport)schoenen en training en belasting. De podotherapeut kan de hierbij innovatieve technieken inzetten zoals 3D scans, drukmeetapparatuur en high-speed camera analyses.

Deelnemende praktijken

Hieronder zullen de onderstaande podotherapiepraktijken worden getoond die deelnemen aan de Open dag van de Podotherapeut. Klik op de praktijkwebsite voor meer informatie.

08-10-2022
Terug

< terug

KP
NVvDP

© Copyright 2023 Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten