U bevindt zich hier : De podotherapeut » Nieuws & blogs

Nieuws & blogs

Strikadviezen wandelschoenen

Wandelen is ontzettend populair! Soms ontstaat er tijdens het wandelen een drukplek. Deze strikadviezen kunnen dan helpen.

Lees meer

Ontdek de beweegzorg

Heeft de zorg jouw interesse? Thuiszorg, huisartsenzorg, specialistische zorg, maar ook beweegzorg en voetenzorg. Ontdek podotherapie!

Lees meer

Lectoraat Podotherapie gestart

Op 1 oktober 2021 is podotherapeut Dr. Marloes Tenten-Diepenmaat gestart als lector voor het aandachtsgebied Podotherapie op de Hogeschool Saxion in Enschede.

Lees meer

Blijf overeind! Aandacht voor valpreventie en voetonderzoek.

Hoe ouder, hoe groter het risico om te vallen. Letsel door een ongeval bij ouderen (65+) is vaak het gevolg van een val.

Lees meer

Groei van de kindervoet

Van peuter tot puber, een kind moet vrij kunnen bewegen. Lekker spelen, rennen, ravotten en sporten in elke fase van de ontwikkeling van de kindervoet.

Lees meer

Kinderschoenen kopen

Je wilt kinderschoenen kopen, omdat je kind toe is aan een maatje groter. Kindervoeten groeien nu eenmaal snel. Waar moet je op letten?

Lees meer

Helft ouderen beweegt minder

De helft van de ouderen is tijdens de coronapandemie minder gaan bewegen, vooral mensen die al beperkingen hebben of alleen wonen.

Lees meer

Nederland schaatsland

Op een strenge winter moeten we soms een paar jaar wachten, maar dan is het ineens zover. Sloten en plassen vriezen dicht, de schaatskoorts loopt langzaam op.

Lees meer

Unieke samenwerking om amputaties te voorkomen

Beperkt door de coronamaatregelen hebben de podotherapeuten het voortouw genomen in nieuwe vormen van samenwerken.

Lees meer

Beweeg je fit

Voldoende bewegen is belangrijk om gezond en fit te blijven. Maar wat is voldoende? Moet je hardlopen of is wandelen ook goed?

Lees meer

Meer kans op voetproblemen bij diabetes

Wie diabetes heeft, loopt meer kans op voetproblemen. Het is daarom belangrijk om je voeten regelmatig te laten controleren, zodat je complicaties kunt voorkomen.

Lees meer

Kanker? Laat je niet onder de voet lopen!

Een grote groep mensen heeft of krijgt te maken met de ziekte kanker. De behandelingen gaan vaak gepaard met bijwerkingen die ook van invloed kunnen zijn op de voeten.

Lees meer

Handige app voor diabetespatiënten

Met een handige gratis applicatie kunnen diabetespatiënten eenvoudig hun voeten en schoenen in de gaten houden.

Lees meer

Het belang van goede sportschoenen

Sporten en bewegen is gezond. Welke vorm je hiervoor kiest maakt niet uit, kies vooral wat bij je past en waar je plezier aan beleeft. Sporten helpt tegen stress, je voelt je fitter en het houdt je op gewicht.

Lees meer

NVvDP
KP

© Copyright 2023 Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten