U bevindt zich hier : De podotherapeut » Behandelmogelijkheden » Nagelbehandeling

Nagelbehandeling

Instrumentele behandeling

Pijn bij de teennagel kan veroorzaakt worden door ophoping van dode huidcellen en eelt. De podotherapeut kan dit behandelen om zo druk aan de zijkant van de nagel te verminderen. Een acute ontsteking rondom de nagel kan ontstaan doordat er een stukje nagel in de huid groeit. De podotherapeut kan in dat geval een stukje van de nagel weghalen. Daarna wordt de huid beschermd door een gaasje tussen de nagel en de huid, zodat de nagel niet meer in de huid prikt.

Wanneer de vorm van de nagel voor problemen zorgt, bijvoorbeeld bi een bolle nagel, dan is het plaatsen van een nagelbeugel over de nagel waardoor deze minder hard in de huid drukt een optie.

Nagelbeugel

De podotherapeut kan kiezen voor een nagelbeugel om een bolle nagel te corrigeren. De behandeling met een nagelbeugel is veel minder pijnlijk en ingrijpend dan een operatie aan de nagel. De nagelbeugel bestaat uit een op maat gemaakte, dunne metalen draad en wordt op de nagel vastgezet met gel. Het dragen hiervan geeft geen beperkingen en is vrijwel niet voelbaar. De podotherapeut verwijdert de nagelbeugel ongeveer iedere zes weken. Daarna kan de nagel worden geknipt en wordt de beugel, indien nodig, opnieuw gespannen en herplaatst. Deze behandeling is nodig tot de nagelvorm niet meer voor problemen zorgt. De duur van de periode dat een nagelbeugel moet worden gedragen, verschilt per persoon.

28-10-2020
Terug

< terug

KP
NVvDP

© Copyright 2023 Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten