U bevindt zich hier : De podotherapeut » Algemeen » Sport » Kinderen en sport

Kinderen moeten pijnvrij kunnen bewegen en sporten

Kinderen en sport

Sportliefhebber Lars Fuit heeft zich als podotherapeut gespecialiseerd in kinderen en sport. “Kinderen moeten zonder problemen en met plezier gewoon lekker kunnen bewegen en sporten. Dat geldt voor elke fase in hun groei en ontwikkeling."

Kinderen die sporten en bewegen maken allerlei bewegingen die goed zijn voor hun motorische ontwikkeling; ballen gooien of trappen, met een stick slaan, zwemmen. (Sport)podotherapeuten kijken dan ook niet alleen naar de voeten, maar naar het hele kind en zijn bewegingspatroon.

Een leven lang lekker bewegen

Lars: "Het onderzoek is heel breed om te kunnen achterhalen waar klachten precies vandaan komen. We laten kinderen natuurlijk lopen en rennen, maar vragen ook naar de fysieke gesteldheid van hun ouders en familie. Je kunt namelijk ook daarin op elkaar lijken. Het doel van de behandeling is om er voor te zorgen dat kinderen probleemloos alles kunnen doen. Dat kan bijvoorbeeld door schoenadvies, rekoefeningen of podotherapeutische zolen. Preventie is eigenlijk nog beter. Als we op jonge leeftijd iets kunnen doen om problemen te voorkomen, zodat ze in de pubertijd geen klachten krijgen. Maar ook voor later als ze ouder zijn. We gaan voor een leven lang lekker vrij bewegen en sporten. Het percentage gezonde sporters in Nederland moet omhoog!”

29-07-2021
Terug

< terug

NVvDP
KP

© Copyright 2023 Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten