U bevindt zich hier : De podotherapeut » Algemeen » Kinderen

Kinderen

Een kind moet vrij kunnen bewegen in elke fase van de groei. Lekker spelen, rennen, ravotten en sporten. Als dit niet het geval is dan kan een podotherapeut kijken wat er aan de hand is en advies geven.

Spelen en bewegen

Het kan zijn dat een kind niet goed vrij kan bewegen of spelen. Soms geeft een kind zelf aan dat iets pijn doet. Het kan ook dat er bepaalde dingen opvallen aan het lopen. Een kind heeft dan niet zozeer pijn, maar struikelt bijvoorbeeld vaak, gaat anders lopen of wil zelfs niet meer lopen. 

Kinderen zijn geen volwassenen; ze zijn nog in de groei en volop in ontwikkeling. Dat vraagt een andere aanpak van de podotherapeut en een ander behandeltraject. 

Podotherapie voor kinderen wordt ook wel podopediatrie genoemd. Maak kennis met bewegingsexpert en podotherapeut Gonnie Heijgele.

Blogs

Mijn kind wil sneakers

Hoe weet je als ouder wat de beste schoen is voor je kind? Waarschijnlijk loopt jouw kind net als veel van zijn klasgenootjes graag op sneakers.

Lees meer

Groei van de kindervoet

Van peuter tot puber, een kind moet vrij kunnen bewegen. Lekker spelen, rennen, ravotten en sporten in elke fase van de groei.

Lees meer

Kinderschoenen kopen

Je wilt kinderschoenen kopen, omdat je kind toe is aan een maatje groter. Kindervoeten groeien nu eenmaal snel. Waar moet je op letten?

Lees meer

KP
NVvDP

© Copyright 2023 Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten