Podotherapeutische inlegzolen

frezen inlegzolen shutterstock_1761369218.jpg

Bij bepaalde voetklachten kan ondersteuning en/of demping met behulp van podotherapeutische zolen de klachten verminderen. De podotherapeut meet de inlegzolen aan.

Bij bepaalde voetklachten kan ondersteuning en/of demping met behulp van podotherapeutische zolen de klachten verminderen. De podotherapeut meet de inlegzolen aan. Dat gebeurt als volgt:

Scan maken

De podotherapeut gebruikt doorgaans een 3D laserscan om een afdruk te maken van je voeten. Hiermee kan de podotherapeut zolen maken die goed aansluiten bij jouw voettype. Indien nodig wordt de scan daarna nog iets aangepast om zo de optimale correctie voor je voeten te krijgen. Om een compleet beeld te krijgen doet de podotherapeut aanvullend onderzoek en de bevindingen hiervan worden verwerkt in het ontwerp van de zolen.

Frezen

De scans worden digitaal verzonden naar een CAD-CAM freesapparaat dat de podotherapeutische zolen uitfreest. De scans worden in het patiëntendossier opgeslagen, zodat er wanneer nodig een identiek paar kan worden gemaakt.  De inlegzool wordt door de podotherapeut verder bewerkt tot een comfortabele inlegzool met perfecte pasvorm en goede afdeklaag.

Sluiten