U bevindt zich hier : De podotherapeut » Algemeen » Sport

Sport

Sport en bewegen is goed voor jong en oud. Lekker kunnen bewegen zonder klachten is van belang ongeacht het niveau waarop je een sport beoefent. Een (sport)podotherapeut is thuis in de wereld van de sport en begeleid sporters van elk niveau.

Wat doet een (sport)podotherapeut?

Een (sport)podotherapeut begint met het luisteren naar jouw klachten en wensen. Daarna volgt een bewegingsonderzoek. Daarbij kijkt de (sport)podotherapeut naar de bewegingen die je maakt tijdens het lopen en tijdens het sporten.

Afhankelijk van het soort klacht volgt bijvoorbeeld een drukmeetanalyse of een videoanalyse, indien nodig aangevuld met extra onderzoek. De podotherapeut vormt zich zo een beeld van jouw beweegpatroon tijdens het sporten. Er wordt gekeken welk effect dat heeft op jouw spieren, pezen en gewrichten. Op basis daarvan bepaalt de (sport)podotherapeut samen met jou de beste oplossing. Belangrijk daarbij is de juiste balans tussen belasting en belastbaarheid.

Blogs

Een zomer vol sport

De zomer van 2021 is een fantastische zomer voor de sportliefhebber. Mooie evenementen, maar hoeveel sport de gemiddelde Nederlander eigenlijk zelf?

Lees meer

Nederland schaatsland

Er zit soms een paar jaar tussen, maar dan is het ineens zover: natuurijs. De schaatskoorts loopt op. Is het dik genoeg?

Lees meer

Het belang van goede sportschoenen

Sporten en bewegen is gezond. Welke vorm je hiervoor kiest maakt niet uit, kies vooral wat bij je past en waar je plezier aan beleeft.

Lees meer

Wanneer ga je naar een (sport)podotherapeut?

Je kunt bij een (sport)podotherapeut terecht als je acute klachten hebt, maar ook als de klachten al langere tijd aanwezig zijn. Het maakt niet uit of je recreatief sport of juist heel fanatiek.

Je hebt geen verwijzing nodig van je huisarts en kunt dus rechtstreeks een afspraak maken bij een (sport)podotherapeut in de buurt. Behandelingen worden meestal (deels) vergoed vanuit een aanvullend pakket wanneer je verzekerd bent voor podotherapie.

Download de brochure

Wat beweegt jou?

Meer weten over (sport)podotherapie? Lees wat deze podotherapeuten beweegt en wat zij mooi vinden aan hun vak.

                       

NVvDP
KP

© Copyright 2020 Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten