U bevindt zich hier : De podotherapeutAlgemeenSport

Sport

Sport en bewegen is goed voor jong en oud. Lekker kunnen bewegen zonder klachten is van belang ongeacht het niveau waarop je een sport beoefent. Een (sport)podotherapeut is thuis in de wereld van de sport en begeleid sporters van elk niveau.

Wat doet een (sport)podotherapeut?

Een (sport)podotherapeut begint met het luisteren naar jouw klachten en wensen. Daarna volgt een bewegingsonderzoek. Daarbij kijkt de (sport)podotherapeut naar de bewegingen die je maakt tijdens het lopen en tijdens het sporten.

Afhankelijk van het soort klacht volgt bijvoorbeeld een drukmeetanalyse of een videoanalyse, indien nodig aangevuld met extra onderzoek. De podotherapeut vormt zich zo een beeld van jouw beweegpatroon tijdens het sporten. Er wordt gekeken welk effect dat heeft op jouw spieren, pezen en gewrichten. Op basis daarvan bepaalt de (sport)podotherapeut samen met jou de beste oplossing. Belangrijk daarbij is de juiste balans tussen belasting en belastbaarheid.

De sportpodotherapeut kan je ook helpen bij:

  • druk- of wrijvingsplekken op de voeten, en daardoor eelt, likdoorns, blaren en blauwe nagels;
  • spier- of peesproblemen;
  • chronische klachten;
  • een blessure;
  • het voorkomen van klachten;
  • het verbeteren van je sportprestaties.

Download de brochure

Wanneer ga je naar een (sport)podotherapeut?

Je kunt altijd bij een (sport)podotherapeut terecht, of je jong ben of wat ouder, of je nu topsporter bent of recreatief sport. En of je nu acute klachten hebt of klachten die al langere tijd aanwezig zijn (chronisch).

Je hebt geen verwijzing nodig van je huisarts en kunt dus rechtstreeks een afspraak maken bij een (sport)podotherapeut in de buurt. Behandelingen worden meestal (deels) vergoed vanuit een aanvullend pakket wanneer je verzekerd bent voor podotherapie.

KP
NVvDP

© Copyright 2020 Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten