U bevindt zich hier : De podotherapeut » Algemeen » Sport

Een (sport)podotherapeut is thuis in de wereld van de sport 

Sport

Sport en bewegen is goed voor jong en oud. Lekker kunnen bewegen zonder klachten is van belang ongeacht het niveau waarop je een sport beoefent. Een (sport)podotherapeut is thuis in de wereld van de sport en begeleid sporters van elk niveau.

Wat doet een (sport)podotherapeut?

Een (sport)podotherapeut begint met het luisteren naar jouw klachten en wensen. Daarna volgt een bewegingsonderzoek. Daarbij kijkt de (sport)podotherapeut naar de bewegingen die je maakt tijdens het lopen en tijdens het sporten.

Afhankelijk van het soort klacht volgt bijvoorbeeld een drukmeetanalyse of een videoanalyse, indien nodig aangevuld met extra onderzoek. De podotherapeut vormt zich zo een beeld van jouw beweegpatroon tijdens het sporten. Er wordt gekeken welk effect dat heeft op jouw spieren, pezen en gewrichten. Op basis daarvan bepaalt de (sport)podotherapeut samen met jou de beste oplossing. Belangrijk daarbij is de juiste balans tussen belasting en belastbaarheid.

(Sport)podotherapie

Wat vinden (sport)podotherapeuten mooi aan hun vak? Deze (sport)podotherapeuten vertellen wat hun beweegt en wat zij voor verschillende sporters kunnen doen. 

                       

Blogs

Wielrennen en podotherapie

In Nederland fietsland zie ik je ook veel wielrenners en mountainbikers, alleen of in groepjes worden heel wat kilometers weggetrapt.

Lees meer

Een zomer vol (top)sport

De zomer van 2021 is een fantastische zomer voor de sportliefhebber. Mooie evenementen, maar hoeveel sport de gemiddelde Nederlander eigenlijk zelf?

Lees meer

Kinderen en sport

Kinderen moeten zonder problemen en met plezier gewoon lekker kunnen bewegen en sporten. Dat geldt voor elke fase in hun groei en ontwikkeling.

Lees meer

Triathlon

(Sport)podotherapeut Ingrid Janssen ziet in de praktijk dat steeds meer sporters overstappen naar triathlon, de ultieme uitdaging.

Lees meer

Basketbal en podotherapie

Basketbal is een snelle sport met veel sprongen en draaibewegingen. Er is ook aardig wat fysiek contact. Dat vraagt veel van je lijf.  

Lees meer

Het belang van goede sportschoenen

Sporten en bewegen is gezond. Welke vorm je hiervoor kiest maakt niet uit, kies vooral wat bij je past en waar je plezier aan beleeft.

Lees meer

KP
NVvDP

© Copyright 2023 Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten