U bevindt zich hier : Zorgprofessional » NVvP Congres 2022 » Business Experience » Duurzaamheidsplein

NVvP Najaarscongres
7 oktober 2022
ReeHorst Ede

Het duurzaamheidsplein

Duurzaamheid is een belangrijk thema tijdens het congres. Tussen de exposanten van de Business Experience vind je een plein met verschillende duurzame initiatieven. Je kunt hier terecht voor tips en adviezen voor verduurzaming van je dagelijkse werkprocessen, een mvo-scan en duurzame producten. Absoluut een bezoek waard!

‘Verduurzaming van je praktijk'

met het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg (EVZ)

Aan de slag met verduurzaming? Op het verduurzamingsplein moet je zijn! Daar zal Esther de Groot namens het EVZ staan om al jullie vragen over duurzaamheid te beantwoorden.

Het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg (EVZ) is het kenniscentrum voor CO2-emissiereductie van zorgvastgoed. Het EVZ werkt samen met diverse eerstelijns om ook voor deze doelgroepen kennis over verduurzaming te ontwikkelen en te verspreiden. Voor de huisartsen is in 2021 in samenwerking met de NHG en de LHV een e-boek De Groene Huisartsenpraktijk ontwikkeld. Voor de mondzorg is deze zomer met de KNMT een e-boek de Duurzame Mondzorgpraktijk ontwikkeld. Samen met de NVvP wordt momenteel gewerkt aan een compactere vorm, een checklist, waar podotherapeuten praktische informatie kunnen vinden over verduurzaming.

Wil je nu al tips over verduurzaming van je praktijk of informatie over mogelijke subsidies? Kom langs en Esther helpt je verder!’

Missie Duurzaam

Power-ED gelooft dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen geen luxe is, maar onderdeel moet zijn van elk bedrijf. Als ondernemer kun je het verschil maken door het verduurzamen van je bedrijf en omgeving. Wij geloven in de impact die we samen kunnen maken. Iedere stap, hoe groot of klein ook, telt!

Power-ED is er voor iedere ondernemer/onderneming die stappen wil zetten m.b.t verduurzamen. Daarnaast hebben wij verschillende samenwerkingsverbanden met organisaties als banken en accountants. Graag vertellen we je meer over Power-ED in een persoonlijk gesprek. Je bent van harte welkom aan onze tafel op het Duurzaamheidsplein.

Duurzaam Podotherapie!

Gedreven door de behoefte om maatschappelijk verantwoord te ondernemen (MVO) heeft een aantal podotherapeuten het initiatief genomen om een werkgroep op te richten: Duurzaam Podotherapie! 

Het doel is om gezamenlijk op te trekken als het gaat om duurzaamheid. De werkgroep verzamelt allerlei praktische tips en handvatten en laat zien hoe iedereen een steentje kan bijdragen. De werkgroep is te vinden op het Duurzaamheidsplein en gaat graag in gesprek over bestaande initiatieven en nieuwe mogelijkheden vanuit de gedachte "minimale veranderingen kunnen vaak al een groot verschil maken".

Sociaal partner in MVO

Ictoria is dé sociale partner in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Wij werken
met energieke en enthousiaste medewerkers die zich niet laten beperken door hun fysieke of mentale uitdaging. Zij hebben een enorme drive om als mens én als professional te streven naar een maximaal resultaat.

Naast Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen kan je als onderneming ook te maken krijgen met Social Return on Investment (SROI). Publieke opdrachtgevers, zoals gemeenten en overheidsinstanties, kunnen bij het verstrekken van een aanbesteding boven een bepaald bedrag hierop aandringen. Zo willen zij opdrachtnemers stimuleren om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten. Voor een bedrijf betekent dit dat bij het aanbestede werk een deel van de aanneemsom (5%) of loonsom (7%) moet worden ingezet. Er zijn talloze manieren om aan de verplichting rondom Social Return te voldoen. Het kan echter zijn dat je niet weet waar je moet beginnen of door de bomen het bos niet meer ziet.

Ictoria zorgt graag voor een oplossing. Wij hebben gemotiveerde talenten klaarstaan die tot de doelgroep behoren en direct van waarde zijn voor jouw bedrijf. Ook adviseren wij jou over het verder invullen van de opdracht, het creëren van duurzame werkplekken en het begeleiden van deze nieuwe werknemers.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat Ictoria voor jou en je bedrijf kan betekenen? Kom bij ons aan tafel op het Duurzaamheidsplein. 

NVvDP
KP

© Copyright 2020 Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten