U bevindt zich hier : Zorgprofessional » NVvP Academy » Cursusaanbod NVvP Academy » Valpreventie in de podotherapiepraktijk

Valpreventie in de podotherapiepraktijk

Binnen het VWS-programma Preventie in het zorgstelsel worden de contouren van een landelijk programmaplan Valpreventie steeds duidelijker. Het is een grote maatschappelijk uitdaging om vallen bij ouderen tegen te gaan en het is duidelijk dat hier ook een rol is weggelegd voor de podotherapeut.

Deze praktische scholing is georganiseerd in samenwerking met de NVvP Academy en KIPZ. Er zal worden ingegaan op de snelle valrisicotest, de uitgebreide valrisicobeoordeling en de implementatie van valpreventie in de podotherapeutische praktijk. 

Wil jij als eerste kennis nemen van de achtergronden rondom valpreventie om in de praktijk een volgende stap te kunnen zetten? Schrijf je dan in voor deze cursus op 31 mei van 15:00-20:30 uur.

Hoofddocenten van deze scholing zijn Diedeke van Wijk (gespecialiseerd geriatriefysiotherapeut en tevens docent bij VeiligheidNL) en Jolan van Beek (Bewegingswetenschapper, podotherapeut en mede-onderzoeker op het gebied van valpreventie). Tijdens de scholing vertalen zij de theorie naar de praktijk en nemen je op interactieve wijze mee in de stappen die de podotherapeut kan nemen t.a.v. valpreventie.

Datum: woensdag 31 mei 2023
Tijd: 15:00-20:30 uur
Locatie: Innofeet Faradaystraat 7 8013 PH Zwolle.

31-05-2023
Terug

< terug

NVvDP
KP

© Copyright 2020 Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten