U bevindt zich hier : Zorgprofessional » NVvP Academy » Cursusaanbod NVvP Academy » herhalingscursus LPL » Richtlijn inspanningsgebonden pijnsyndromen van het onderbeen

Richtlijn inspanningsgebonden pijnsyndromen van het onderbeen

Richtlijn inspanningsgebonden pijnsyndromen van het onderbeen (ERLP)

Cijfers laten zien dat onderbeenklachten in Nederland bij sommige, actieve doelgroepen in de top 3 van meest voorkomende sportblessures staan. Een deel van de patiënten heeft zodanige klachten dat ze moeten stoppen met hun sport, opleiding of werk. Daarmee zijn onderbeenklachten relevant in termen van individueel blessureleed en financiën, kosten van zorg en gemiste opleidings- of werkdagen.

Deze in 2022 ontwikkelde multidisciplinaire richtlijn (ontwikkeld met medewerking van de NVvP) beschrijft de huidige inzichten betreffende het optimale diagnostische traject en behandeling bij patiënten met inspanningsgebonden pijnsyndromen van het onderbeen (“onderbeenklachten”).

De volgende problematieken worden in de richtlijn besproken: mediaal tibiaal stresssyndroom (MTSS), chronisch inspanningsgebonden compartimentensyndroom (CECS), stressfracturen van de tibia en fibula, atraumatische myogene kuitklachten, inklemming van perifere zenuwen en entrapment van de a. Poplitea.

Ingrid Janssen is sportpodotherapeut, manueel therapeut, klinisch gezondheidswetenschapper io en PhD student. Zij is mede-eigenaar van Profysic sportpodotherapie, een expertisecentrum voor sportpodotherapie in Eindhoven, Weert en Roosendaal. Als sportpodotherapeut / manueel therapeut behandelt zij zowel recreatieve als topsporters. Haar kennis deelt ze via Profysic Education en KIPZ en gastcolleges bij o.a. Fontys hogeschool, de Internationale Academie voor Osteopathie in Gent.

13-09-2023
Terug

< terug

NVvDP
KP

© Copyright 2023 Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten