U bevindt zich hier : Zorgprofessional » NVvP Academy » Cursusaanbod NVvP Academy » herhalingscursus LPL » Module 3 - Voeten op leeftijd

Module 3 - Voeten op leeftijd

Woensdag 13 april, Grubbenvorst

Dankzij meer welvaart, betere hygi ne en betere gezondheidszorg stijgt onze levensverwachting al tijden. Doordat er een golf babyboomers met pensioen gaat, hebben zijn er straks voor het eerst extra veel ouderen. We leven langer en zijn langer gezond, maar we leven ook langer met een ziekte, bijvoorbeeld diabetes. Maar met deskundige begeleiding en goed ‘ziektemanagement’ kan iedereen er heel oud mee worden.

Voor de podotherapeut betekent deze ontwikkeling dat het aantal voeten op leeftijd dat in de praktijk gezien wordt, zal stijgen. Dit vergt specifieke kennis op het gebied van ouderengeneeskunde. Kennis en inzicht in huidige richtlijnen is hierbij essentieel. Hoe kan de oudere pati nt optimaal behandeld worden en welke rol kan multi- en interdisciplinaire samenwerking hierin spelen?

Leerdoelen

Tijdens de module ‘Voeten op leeftijd’ krijgt u inzicht in de toepassingsmogelijkheden van richtlijnen met betrekking tot de ouder voet en de mutidisciplinaire samenwerking die hieraan kan bijdragen.

Na de cursus ben je in staat om zelfstandig:

  • kennis te vergaren over de ouderengeneeskunde en de rol van de 3e lijn(verpleeg- en verzorgingshuizen, specialist ouderengeneeskunde).
  • kennis en inzicht te krijgen in de huidige richtlijnen aangaande osteoporose, artrose en vaatlijden op oudere leeftijd en de consequenties daarvan voor het bewegen.
  • Inzicht te ontwikkelen met betrekking tot multi- en interdisciplinaire samenwerking bij de behandeling van de oudere client.

Praktische informatie en inschrijven

  • Datum: woensdag 13 april 2022
  • Docent: Drs. Margreet van Putten 
  • Locatie: Podotherapie Hermanns, Grubbenvorst
  • Aanvang: 13.30 - 17.00 uur
  • Kosten: € 129,-

01-03-2022
Terug

< terug

KP
NVvDP

© Copyright 2020 Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten