U bevindt zich hier : Zorgprofessional » NVvP Academy » Cursusaanbod NVvP Academy » herhalingscursus LPL » Meekijken ‘live surgery'

Meekijken ‘live surgery'

Datum : donderdag 24 november 2022
Tijdstip: 8:00 tot +/- 12:00 uur, vanaf 7:30 uur inloopLocatie: Bergman Clinics, Rijksweg 69, 1411 GE Naarden

Na afloop is het mogelijk om op eigen kosten te lunchen in het restaurant van de Bergman Clinic.

Kosten leden: € 199,-
Kosten externen: € 249,-

Informatie voor deelnemers

Op donderdag 24 november is het mogelijk om een live operatie bij te wonen bij de Bergman kliniek in Naarden. Orthopedisch chirurg Bella van Dalen zal verschillende operatieve ingrepen aan de voet uitvoeren.

Vanuit de boardroom (naast OK) is er live contact met de chirurg en de mogelijkheid om tijdens de operatie vragen te stellen. De begeleider in de boardroom is Robert Wonink. Hij geeft aanvullende informatie en legt voor elke ingreep uit hoe de betrokken anatomie in elkaar zit en wat er te zien is op de röntgenbeelden en/of echobeelden. Daarnaast vertelt hij wat de overwegingen zijn geweest om te gaan opereren en wat het conservatieve (voor)traject van de patiënt is geweest.

Operatieprogramma

  • Een patiënt met een forse scheefstand van de grote teen (hallux valgus bdz), de operatietechniek die toegepast wordt is de zgn. ‘scarf osteotomie’ waarbij de eerste metatarsale in zijn lengte-as verplaatst wordt. Dit gaat beiderzijds gebeuren.
  • Een patiënt met een kapot gewricht van de grote teen die een MTP-I artrodese krijgt.
  • Een patiënt met recidiverende klachten van een verdikte intermetatarsocapitale zenuw, hier zal een neurectomie plaatsvinden van een zgn. “Mortons neuroom” via de onderzijde.

NB. Operatieschema onder voorbehoud. Het kan tot op de dag veranderen.

Dit is een unieke kans om operaties aan de voet live mee te maken. Geef je snel op want er is slechts plek voor 24 podotherapeuten!

Sprekers

Orthopedisch chirurg dr. Bella van Dalen heeft zich als één van de eerste chirurgen in Nederland volledig gespecialiseerd in voet- en enkelklachten. Ze heeft als speciale aandachtsgebieden problemen in de voorvoet, zoals een hallux valgus, mortonse neuromen en hamertenen; problemen in de midden- en achtervoet zoals slijtage van de voet- en enkelgewrichten en pees- en zenuwaandoening van de voet een enkel.

Leerdoelen

  • Opfrissen van de anatomische kennis van de voet, welke structuren spelen een rol bij het ontstaan van een bepaalde klachten (functionele anatomie).
  • Inzicht krijgen in de mogelijke operatieve ingrepen van de voorvoet en middenvoet.
  • Kennis vergaren over de indicatie van een operatieve behandeling. Waarom wordt er in sommige gevallen voor een operatieve ingreep wordt gekozen in plaats van een conservatieve behandeling.
  • Inzicht krijgen in de ervaringen van de orthopedisch chirurg op het gebied van operatieve behandelingen van de voeten.   
  • Meer inzicht krijgen in de multidiciplinaire samenwerking met de orthopedisch chirurg. Welke rol heeft de podotherapeut vóór en na een operatieve ingreep? Voorbeelden van samenwerking tussen de podotherapeut en orthopedisch chirurg.

24-11-2022
Terug

< terug

NVvDP
KP

© Copyright 2023 Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten