U bevindt zich hier : Zorgprofessional » NVvP Academy » Cursusaanbod NVvP Academy » E-learning 'Zorgmodule Preventie Voetulcera 2023'

E-learning 'Zorgmodule Preventie Voetulcera 2023'

Je bent als podotherapeut een onmisbare schakel binnen de voetengezondheidszorg en draagt als hoofdbehandelaar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van zorg. Door de uitbreiding van de basisverzekerde zorg krijgen we als podotherapeut met veel complexe ziektebeelden te maken. Daarom is het belangrijk om jouw kennis en vaardigheden als podotherapeut te blijven ontwikkelen. Met deze scholing leer je meer over de achterliggende theorie, zowel medisch-inhoudelijk als vanuit de stand van de wetenschap. 

Sneak preview

Wat kun je inhoudelijk verwachten?

Deze scholing is tot stand gekomen op basis van recente wetenschappelijke literatuur en praktijkervaring van zorgverleners betrokken bij deze voetzorg. De inhoud is opgedeeld in grofweg vier domeinen die een risico vormen op het ontstaan van voetulcera:

  • neuropathie,
  • micro- en macrovasculaire schade,
  • kwetsbare huid door systeemziekten of medische behandeling en nierfunctiestoornissen.

Medisch specialisten en experts in de (voet)zorg geven presentaties en nemen je mee in hun vakgebied. Zo krijg je een multidisciplinaire kijk op de verschillende risico's. De e-learning bevat ook video's. Je kunt onder andere meekijken in de operatiezaal bij een amputatie, een nieuwe ervaring voor veel eerstelijns podotherapeuten.

Hoe is de e-learning opgebouwd?

De e-learning bestaat in totaal uit 3 modules van 4 weken en 1 fysieke bijenkomst van een dagdeel. Je kunt vanaf vandaag inschrijven en vanaf 6 september starten met module 1. De scholing blijft 365 dagen beschikbaar.

De fysieke bijeenkomsten zijn dit jaar op 15 september en 30 oktober in de middag. Je kunt de e-learning op je eigen tempo volgen. Aan het eind van elke module is er een toets die je moet afronden waarna je door kunt gaan met de volgende module. Het is aan te raden om de fysieke bijeenkomst zo snel mogelijk in te plannen. Je kunt de e-learning pas afronden als je de eindtoets hebt gedaan én de fysieke bijeenkomst hebt gevolgd.

24-08-2023
Terug
< terug

NVvDP
KP

© Copyright 2023 Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten