Post-HBO specialisaties

Fontys Hogeschool biedt twee post-HBO opleidingen aan voor podotherapeuten. Beide opleidingen duren twee jaar. De specialisaties kun je alleen volgen met een afgeronde opleiding podotherapie en afgeronde cursus Evidence Based Practice.

Diabetespodotherapeut

Diabetespodotherapeuten hebben kennis en vaardigheden op het gebied van diabetes mellitus, diagnostiek en behandeling van de diabetische voet, diabetische ulcera en biomechanische analyses.

Zij zijn geschoold in het geven van specifieke voorlichting over de diabetische voet. Ook initiëren en voeren de gespecialiseerde podotherapeuten wetenschappelijk onderzoek uit.

Sportpodotherapeut

Een sportpodotherapeut is gespecialiseerd in het voorkomen, herkennen en behandelen van klachten bij atleten van elk niveau. Het doel is om de kwaliteit van het sporten te verbeteren. Bij het onderzoek en de (preventieve) behandeling richt de sportpodotherapeut zich op het houden en herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid. Een verstoorde balans kan invloed hebben kan invloed hebben op het ontstaan van sportblessures. 
Bij de opleiding leer je diverse sporten te analyseren, een gedegen bewegingsanalyse te maken en de juiste therapie toe te passen. 


Kijk voor meer informatie op de website van Fontys Hogeschool.

U bevindt zich hier :
»
»

Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten - 2018 ©