Sprekers NVvP Lustrumcongres, vrijdag 20 september 2019

Dit jaar mogen we tijdens ons congres zowel nationale als internationale sprekers verwelkomen. Hieronder introduceren wij u alvast onze sprekers.


Carla Uppelschoten ~ Wat moet je als podotherapeut weten over huidkanker?

Carla Uppelschoten, directeur U-Consultancy, zet de punten voor u op een rij. Huidkanker komt heel vaak voor. Het is belangrijk dat dit vroegtijdig gesignaleerd word. Hierin heeft een podotherapeut ook een belangrijke taak. Hij of zij kan onregelmatigheden toetsen aan de hand van de ABCDE regel. "Deze regel zal ik bespreken tijdens de presentatie aan de hand van praktijkvoorbeelden. Dit model kan direct worden toegepast in de praktijk na het volgen van de presentatie. Na het toepassen van deze regel kan een podotherapeut op professionele wijze zijn patiënten doorverwijzen naar een arts. Door professioneel te communiceren met de arts over de huid kan uw patiënt optimaal geholpen en geadviseerd worden."


Ingrid Janssen ~ (Multidisciplinaire) behandeling patellofemorale klachten

In haar praktijk heeft (sport)podotherapeut Ingrid Janssen veel ervaring opgedaan in de behandeling van patellofemorale klachten. In deze praktische sessie neemt ze u mee in het herkennen en behandelen van patellofemorale klachten en wordt er ingegaan op multidisciplinaire behandeling hiervan. Er worden handvatten gegeven waar u direct in de praktijk mee aan de slag kunt.


Leonie Rosien ~ Spiculectomie en orthonyxie bij ingegroeide nagels

Binnen Isala worden ingegroeide nagels vaak behandeld met minimaal invasieve spiculectomie en orthonyxie. (Diabetes)podotherapeut Leonie Rosien heeft veel ervaring met deze behandeling en voert op dit moment onderzoek uit naar de effectiviteit hiervan bij mensen met én zonder risico’s op voetcomplicaties. In deze praktijkgerichte sessie zal ze haar kennis van en ervaring met deze behandeling delen.  


Stijn van Merendonk ~ "Gemotiveerde patiënten? Dat heb je zelf in de hand!"

In de podotherapeutische zorg verschuift de focus van curatie naar preventie en zelfmanagment. Patiënten zijn sneller van hun klachten af als ze, naast de behandelingen, hun gedrag veranderen en ook echt iets doen met de adviezen van de podotherapeut. Als er in de communicatie met de patiënt vooral 'behoudtaal' wordt gebruikt is de kans op een succesvolle therapie kleiner dan wanneer er bij de patiënt 'verandertaal' wordt ontlokt. Hoe vermijdt u als podotherapeut 'behoudtaal' en ontlokt u 'verandertaal' bij de patiënt?

Stijn van Merendonk is fysiotherapeut, sport- en leefstijlcoach en oprichter van de Academie voor Motivatie & Gedragsverandering. Hij is een enthousiaste, dynamische spreker en expert in Motivational interviewing, een gespreksmethode die de podotherapeut inzicht en handvaten geeft om gedrag van patiënten te veranderen en om de motivatie bij patiënten te vergroten.

U bevindt zich hier :
»
»

Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten - 2018 ©