Agenda

NVvP Jaarcongres 2018

Op vrijdag 21 september 2018 vindt het NVvP Jaarcongres 2017 plaats in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Dit jaar is het thema ´Gang en staan´, gebaseerd op het boek 'Gait Analyses´van Jacquelin Perry in samenwerking met Judith Burnfield. Niemand minder dan Judith Burnfield zelf zal tijdens de eerste keynote sessie dieper ingaan op dit boek, dat iedere voetexpert in zijn kast heeft staan.

Naast Judith Burnfield zal ook visionair spreker en  trendwatcher Adjiedj Bakas zijn opwachting maken. Met warmte en humor zal hij u meenemen in de toekomst van de gezondheidszorg. Zijn prikkelende sessie en out-of-the-box denken is een inspiratie voor iedere podotherapeut en geeft naast een grote dosis humor absoluut stof tot nadenken.

21-09-2018
Meer informatie

Rode vlaggen bij ouderen met loopstoornissen

Is het normale veroudering of is het meer?

Ouderdom komt met gebreken; maar wanneer is iemand oud, ziek of heeft hij het begin van een (ouderdoms)ziekte? Wat is normale veroudering en bij welke symptomen of klachten moet u denken aan een ernstige aandoening? Wanneer is pijn of een afwijking tijdens het lopen ‘normaal’, of is het een teken van een onderliggende aandoening? Wat kunt u zelf doen en bij welke signalen moet u direct contact opnemen met de huisarts?

28-09-2018
Meer informatie

Symposium: de voet en enkel in vogevlucht

Een conservatieve behandeling van de voet wordt vaak geassocieerd met het voorschrijven van steunzolen of orthopedische schoenen, een operatieve behandeling met een correctie van de hallux valgus en/of hamertenen. Herkent u dit?

Op 29 november 2018 organiseert de Sint Maartenskliniek een symposium over de voet en enkel, waarbij wij graag uw blik verruimen ten aanzien van de diverse behandelopties.

Na een globale uitleg van de functionele anatomie van de voet en enkel, presenteren wij u hoe een reeks aandoeningen de functie van de (achter)voet verstoren en wat de gevolgen daarvan zijn. Dit ook vanuit het perspectief van de patiënt. Vervolgens worden de mogelijke conservatieve en operatieve behandelopties besproken waarbij ook de indicatiestelling en mogelijke complicaties worden belicht.

29-11-2018
Meer informatie

Jubileumcongres Kinderen en Sport

Jubileumcongres ‘Kinderen en sport’

In 2019 bestaat Podotherapie Fuit en van Houten 25 jaar. Kennis heeft altijd hoog in het vaandel gestaan. Daarom willen wij het jubileum vieren door kennis te vergaren en kennis te delen door middel van een congres op 25 januari 2019 in congrescentrum De Reehorst in Ede. Op dit congres staat het (sportende) kind centraal.

Wij zijn er trots op dat wij een mooi programma hebben kunnen samenstellen met sprekers uit verschillende disciplines die hun kennis met u willen delen.
Het programma is interessant voor podotherapeuten en kinderfysiotherapeuten. Maar ook voor andere disciplines met affiniteit met het sportende kind kan het interessant zijn.

25-01-2019
Meer informatie

Int. Symposium Diabetic Foot- 22 t/m 25 mei 2019

Van 22 t/m 25 mei 2019 vindt het International Symposium of the Diabetic Foot plaats in Den Haag.
Zet deze datum vast in uw agenda!

Bekijk de eerste uitnodiging of kijk op https://diabeticfoot.nl/

22-05-2019
Meer informatie
U bevindt zich hier :
»

Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten - 2018 ©