Website Kwaliteitsregister Paramedici vernieuwd vanaf 8 maart 2016

Inloggen met e-mailadres als gebruikersnaam
Met de lancering van de nieuwe website wordt de gebruikersnaam om in te loggen veranderd. Zodra de nieuwe website in de lucht is, wordt de gebruikersnaam jouw e-mailadres dat bij het KP bekend is en wordt er niet langer meer ingelogd met het registratienummer.

Het wachtwoord is niet aangepast. Voor het inloggen op de nieuwe website kan het huidige wachtwoord worden gebruikt.

Ben je vergeten om het e-mailadres tussentijds te wijzigen of is er geen e-mailadres bekend bij het KP waardoor je niet kunt inloggen? Stuur dan een e-mail naar info@kwaliteitsregisterparamedici.nl met je registratienummer en het juiste e-mailadres. Het KP zal de gegevens aanpassen.

LET OP: Het KP-registratienummer geef je wel door bij het volgen van geaccrediteerde scholingen, zodat de scholingsaanbieder de punten kan toevoegen in het digitaal portfolio. Ook kunnen patiënten, werkgevers en zorgverzekeraars met het registratienummer je registratiestatus controleren.

‘Mijn KP’ en berichtgeving
Nieuw op de website is het onderdeel ‘Mijn KP’, dat zichtbaar is nadat er is ingelogd. Naast de mogelijkheid om je (contact)gegevens aan te passen, staan er onder andere facturen klaar als er een herregistratie/dispensatieaanvraag is gedaan.

Paramedici die zich voor het eerst aanmelden, kunnen via ‘Mijn KP’ de status van de initiële inschrijving volgen.

Met de nieuwe website zal de informatievoorziening bij aanvragen nadrukkelijker gaan verlopen via de e-mail.  Zorg ervoor dat het e-mailadres altijd actueel is om geen belangrijke informatie te missen.

Daarnaast blijft de berichtendienst in het digitaal portfolio belangrijk. Hier worden berichten gestuurd door beoordelaars over herregistratie/dispensatieaanvragen en goed- en afgekeurde activiteiten. Hier ontvangt u berichten als er bijvoorbeeld aanvullende informatie nodig is om een dossier te beoordelen of kunt u een reden lezen waarom een aanvraag retour is gestuurd of als er een activiteit is afgekeurd.

Kwaliteitsregister of diplomaregister?
Het Kwaliteitsregister Paramedici maakt onderscheid tussen het Kwaliteitsregister Paramedici en het diplomaregister. Alleen kwaliteitsgeregistreerde paramedici zijn vindbaar op de website van het Kwaliteitsregister Paramedici. Paramedici die wel zijn geregistreerd, maar niet aantoonbaar voldoen aan de kwaliteitscriteria, zijn vindbaar in het aparte diplomaregister. Dit verschil maakt de status helder voor patiënten, werkgevers en zorgverzekeraars en de vindbaarheid van kwaliteitsgeregistreerde paramedici beter.

Kwaliteitsregister Paramedici:
De geregistreerde heeft voldaan aan de in art. 34 wet BIG vastgelegde opleidingseisen van het beroep en heeft aantoonbaar voldaan aan de kwaliteitseisen van de beroepsgroep.

Diplomaregister Paramedici:
De geregistreerde heeft alleen voldaan aan de in art. 34 wet BIG vastgestelde opleidingseisen van het beroep.

Registers raadplegen
De zoekfunctie van ‘Registers Raadplegen’ is uitgebreid. Naast (geboorte)naam en registratienummer, is het nu ook mogelijk om te zoeken op organisatie of postcodegebied van organisaties of praktijken. Zorg daarom dat werkgever- of praktijkgegevens up-to-date zijn zodat je altijd vindbaar bent, bijvoorbeeld voor (potentiele) patiënten en cliënten.

Uiteraard worden persoonlijke gegevens niet getoond. Op het registratiesysteem is de Wet Persoonsregistratie van toepassing.Alleen naam, registratienummer, organisatie en de actuele registratiestatus zijn zichtbaar voor derden.

Website tijdelijk minder bereikbaar
In verband met het overgaan van de oude website naar de nieuwe website, zal vanaf vrijdag 4 maart t/m maandag 7 maart de website tijdelijk minder of niet bereikbaar zijn. Dit betekent ook dat  het digitaal portfolio tijdelijk niet toegankelijk is in deze periode.

Laat kwaliteit zien!
Een kwaliteitsregistratie wil je natuurlijk naar buiten toe uitdragen. Zorg er daarom voor dat je het KP-registratienummer zichtbaar maakt voor patiënten, werkgevers en zorgverzekeraars. Vermeld het KP-registratienummer bijvoorbeeld op briefpapier, visitekaartjes en facturen en geef op de website informatie over wat een kwaliteitsregistratie inhoudt met een link naar ‘Registers Raadplegen’. Zo kan iedereen direct zien dat je kwaliteit van zorg belangrijk vindt en jezelf blijft ontwikkelen.

Bij het Kwaliteitsregister Paramedici worden de volgende beroepsgroepen geregistreerd: diëtisten, ergotherapeuten, huidtherapeuten, MBB’ers (radiodiagnosten, radiotherapeuten en medisch nucleair werkers), logopedisten, oefentherapeuten Cesar en Mensendieck, optometristen, orthoptisten en podotherapeuten.

29-02-2016
Terug
Website Kwaliteitsregister Paramedici vernieuwd vanaf 8 maart 2016 Website Kwaliteitsregister Paramedici vernieuwd vanaf 8 maart 2016 2016-02-29 Inloggen met e-mailadres als gebruikersnaam Met de lancering van de nieuwe website
U bevindt zich hier :
»
»

Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten - 2018 ©