Teenklachten bij voetbal; wat doet een sportpodotherapeut?

Als de sportpodotherapeut weet welke krachten er op welk moment op de geblesseerde teen inspelen, dan kan er gekeken worden welke maatregel hiervoor de beste oplossing is. Hiervoor heeft de sportpodotherapeut een hele ‘gereedschapskist’ met materialen tot zijn beschikking, waarmee deze een individueel aangemeten therapie kan vervaardigen. Het gereedschap kan bestaan uit thermoplastische (warmte vervormbare) materialen in verschillende hardheden, vilt, siliconen (van superzacht tot hard), tape, (carbon) spalken, materiaal voor schoen aanpassingen, 3D aangemeten voetbalzolen, behandeling van nagel/huid, et cetera. De therapie kan direct worden vervaardigd en worden gebruikt om pijnvrij of met veel minder pijn te voetballen. Ook om de blessure niet te laten verergeren.

Anderzijds wordt er gekeken hoe het probleem buiten het voetballen kan worden aangepakt, om de teen zo snel mogelijk te laten genezen. Hier gaan we niet te diep op in, maar dit kan soms met hele simpele maatregelen al worden bereikt. Als je bijvoorbeeld slippers draagt, moeten de tenen hard werken om de slipper aan de voet te houden. Dit kan overbelasting geven/in stand houden, wat het herstel in de weg zit. Of schoenadvies, zoals een hardloopschoen, om de tenen te ontlasten met afwikkelen. Ook kun je hierbij denken aan het dragen van hardloopschoenen met de training als er nog geen balcontact is, waardoor de geblesseerde teen niet in de strakke smalle voetbalschoen hoeft. Of individueel 3D aangemeten zolen.


Meestal kun je binnen 24 uur bij de sportpodotherapeut terecht. Indien nodig kan er ook op locatie worden behandeld.


Auteur: Lars Fuit, juli 2019
Sportpodotherapeut, Sportpodotherapie Fuit en Van Houten

04-07-2019
Terug
Teenklachten bij voetbal; wat doet een sportpodotherapeut? Teenklachten bij voetbal; wat doet een sportpodotherapeut? 2019-07-04 Als de sportpodotherapeut weet welke krachten er op welk moment op de geblesseerde teen
U bevindt zich hier :
»
»

Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten - 2018 ©