Maatregelen om het coronavirus in te dammen

Nederland heeft strenge maatregelen getroffen om het coronavirus in te dammen. Ook voor de podotherapeuten heeft dit gevolgen.

Podotherapeuten hebben het advies gekregen om tot 6 april in elk geval noodzakelijke (spoed)zorg te leveren bij niet-coronapatiënten. Als u vragen heeft over een behandeling dan kunt u het beste contact opnemen met uw eigen podotherapeut of een podotherapeut bij u in de buurt.

19-03-2020
Meer informatie

Teenklachten bij voetbal; wat doet een sportpodotherapeut?

De aanpak is tweeledig; het voetballen zelf en het herstel van de blessure buiten het voetballen om.
Allereerst wordt in kaart gebracht wat het probleem is. Wat doet er pijn? En wanneer doet het pijn; met lopen, rennen, draaien, landen, afzetten of juist met schieten? De sportpodotherapeut onderzoekt welke krachten er op de teen komen en wanneer de klachten zich voordoen. Dit kan de impact zijn van de bal bij bijvoorbeeld een gebroken of gekneusde teen, druk van de voetbalschoen op de bovenkant of zijkant van de tenen, tussen de tenen of bijvoorbeeld een (ingegroeide) nagel, de druk van de grond tegen de onderkant van de teen bij de afzet of juist het buigen van de teen.

04-07-2019
Meer informatie

Rapport ‘Kankerzorg in beeld – over leven met en na kanker’ schetst klachten na kanker

Mensen die leven met of na kanker kampen lang na de behandeling nog met klachten. Zij zijn bijvoorbeeld elke dag moe of angstig voor terugkeer van de kanker. Voor deze klachten worden zij vaak niet verwezen naar passende zorg. Meer dan 800.000 mensen leven met of na kanker en dit aantal groeit. Recente behandelmogelijkheden kunnen bepaalde kankersoorten langer onder controle houden, maar hebben vaak grote gevolgen voor het dagelijks leven. Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten-organisaties (NFK) beschrijven de aard en omvang van deze klachten in het rapport ‘Kankerzorg in beeld: over leven met en na kanker’, dat vandaag wordt gepresenteerd op het Kankeroverleverschapsymposium.

16-04-2019
Meer informatie

Sportvoeten in de praktijk

Sporters willen trainen en wedstrijden spelen. Bij voetproblemen is het advies bij reguliere behandelingen vaak om rust te nemen en de pijnlijke plek te ontzien. Veel sporters, ongeacht hun leeftijd en niveau, zijn echter geneigd om dit advies en de pijn te negeren om toch mee te kunnen doen.

05-03-2019
Meer informatie

Extra kosten voor zorgverlener door wijziging WBGO

De voorgestelde wijziging van de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) zorgt voor extra regeldruk en een lastenverzwaring voor zorgverleners. Het gaat om een eenmalige kostenpost van ongeveer 1,6 miljoen euro voor zorgverleners gezamenlijk en een structurele kostenstijging van in totaal zo’n 1,3 miljoen voor zorgverleners, burgers en bedrijven.

28-08-2018
Meer informatie

Patiënten gezocht voor landelijk onderzoek Morbus Ledderhose

Voor een landelijk onderzoek naar de effectiviteit van radiotherapie (bestraling) als behandeling van mensen met pijnklachten als gevolg van de ziekte van Ledderhose worden deelnemers gezocht. De ziekte van Ledderhose is een onschuldige aandoening en valt onder de categorie ‘weke delen reuma’. 

Diverse studies tonen aan dat radiotherapie effectief is bij de behandeling van mensen met klachten van de ziekte van Ledderhose. Er is echter nog nooit een gerandomiseerde studie uitgevoerd waarbij de behandeling met radiotherapie werd vergeleken met het natuurlijk beloop van deze aandoening. Om deze reden vergoeden zorgverzekeraars de behandeling met radiotherapie bij de ziekte van Ledderhose niet. Daarom is het initiatief genomen voor het uitvoeren van het volgende onderzoek.

Aanmelding
In totaal zijn er 80 patiënten nodig. Heeft u in de praktijk cliënten die hiervoor in aanmerking komen? Dan kunnen zijn zich via e-mail melden bij Mw. A. de Haan.

De volledige beschrijving van het onderzoek, vergoeding en tijdsduur kunt u nalezen via onderstaande link.

15-05-2018
Meer informatie
U bevindt zich hier :
»

Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten - 2020 ©