U bevindt zich hier :

Praktijkkeurmerk

Het Praktijkkeurmerk staat borg voor een adequaat kwaliteitsbeleid van de podotherapiepraktijk waaraan het keurmerk is verleend. Vanaf 2016 kan het keurmerk worden aangevraagd. 

Het Praktijkkeurmerk maakt voor alle partijen in de gezondheidszorg (patiënten, hulpverleners, zorgverzekeraars en overheid) zichtbaar dat het goed zit met het kwaliteitsbeleid van de praktijk die over het keurmerk beschikt op het gebied van zes kwaliteitsdomeinen: >>

NVvP Jaarcongres 2017

Op vrijdag 22 september 2017 vindt in het NBC in Nieuwegein het NVvP Jaarcongres 2017 plaats. Dit jaar is het thema Biomechanica ontmoet Chronische ziekten. We hebben een aantrekkelijk programma voor u opgesteld dat u absoluut niet mag missen. Niemand minder dan de wereldbefaamde Amerikaanse biomechanicus Dr. Kirby zal te gast zijn!

Schrijft u zich voor 1 juli 2017 in dan kunt u rekenen op een aantrekkelijk kortingstarief. In het inschrijfsysteem kunt u direct uw persoonlijke programmakeuze maken.

Consensusstudie Eelt bij DM

De NVvP is regelmatig gevraagd hoe eelt op/onder de voeten van mensen met diabetes zou moeten worden beoordeeld in het kader van het toekennen van de Simms classificatie. Om tot een goed advies te komen, is besloten om een consensusstudie uit te voeren.

Resultaat: een consensus die voor iedere voetendiscipline, ongeacht de verschillende belangen, een duidelijke leidraad geeft hoe tegen eelt aangekeken dient te worden.

Wat is een podotherapeut?

Voeten zijn de basis van het menselijk lichaam.
Patiënten met voetproblemen kunnen ook andere lichamelijke klachten of afwijkingen krijgen aan de enkels, knieën, heupen of rug. Podotherapeuten zijn specialist op het gebied van de voet en behandelen deze klachten. Podotherapeuten behandelen klachten voortkomend uit afwijkend functioneren van de voeten of het looppatroon. Ook behandelen zij huid- en nagelaandoeningen en geven ze preventieve adviezen.

Erkende opleiding

Een podotherapeut heeft de 4-jarige HBO-opleiding met Bachelor-degree Podotherapie afgerond.
Deze opleiding is wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs en voldoet aan de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG), artikel 34. In dit artikel is ook de titel ‘podotherapeut’ vastgelegd als een bij wet beschermde titel.

AGB-code

Podotherapeuten hebben een eigen AGB-code, altijd beginnend met de cijfers 26. De letters AGB staan voor Algemeen Gegevens Beheer Zorgverleners. Dit is een register waarin gegevens van alle geregistreerde zorgverleners in Nederland zijn vastgelegd. De AGB-code van de podotherapeut vindt u in de correspondentie van uw podotherapeut.

Samenwerking met…

Vaak werken podotherapeuten samen met andere zorgverleners, zoals in de voetenpolikliniek en in eerstelijns gezondheidscentra.