U bevindt zich hier : Over NVvP » Vacatures bij de NVvP » Vacature voorzitter (voor 10 uur per week)

Vacature voorzitter
(10 uur per week)

Vacature voorzitter (voor 10 uur per week)

In verband met het vertrek van onze voorzitter per 23 november 2022 zoeken wij kandidaten voor deze functie.

Marnix de Romph, voorzitter NVvP:

“Word jij mijn opvolger als voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten? De afgelopen jaren heb ik me met veel passie ingezet voor de NVvP 3.0 en ben heel trots op de vereniging die er nu staat!

Het is een krachtige beroepsvereniging met een klein en professioneel bureau, die voor al haar leden veel te bieden heeft. We zoeken iemand die de ingezette koers kan bekrachtigen. Ben jij dat?”

Ben jij de voorzitter die wij zoeken?

We zoeken een ervaren bestuurder die resultaatgericht en integer werkt, mensgericht leiderschap laat zien richting het bureau, bestuur en de beroepsgroep. Iemand met uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel pratend voor groepen als tijdens digitale bijeenkomsten. Een echte motivator, aimabel en toegankelijk, met oprechte interesse in het vak podotherapie en in staat is tot het overbrengen van de passie, trots en het enthousiasme van de beroepsgroep. We zijn op zoek naar een nieuw boegbeeld van de podotherapeuten in Nederland.

Werkzaamheden

De voorzitter vertegenwoordigt de NVvP in persoon bij stakeholders en is eindverantwoordelijk voor de strategie en het beleid van de beroepsvereniging. In deze functie behartig je koersvast het algemeen belang van de podotherapeuten en bewaakt de eenheid binnen de beroepsgroep. De voorzitter draagt er zorg voor dat zowel bestuursleden en medewerkers als leden onderling op een goede en warme manier met elkaar om blijven gaan. Er is veel gebeurd afgelopen jaren en de rust die op dat vlak bereikt is, moet behouden blijven.

De voorzitter van de NVvP zit de Algemene Ledenvergaderingen en de bestuursvergaderingen voor. De voorzitter stuurt via de directeur actief op de voortgang van de werkzaamheden binnen het bureau en neemt deel aan diverse overlegstructuren die van belang zijn voor het realiseren van de doelstellingen van de NVvP en de beroepsgroep van podotherapeuten.

Kennis, ervaring en competenties

De veelzijdige voorzitter waar we naar op zoek zijn heeft:

  • universitair denk- en werkniveau.
  • bestuurlijke ervaring binnen de zorg en bij voorkeur ook affiniteit met de podotherapie.
  • een relevant bestuurlijk netwerk.
  • scherp zicht op de strategische ontwikkelingen binnen de zorg en weet ‘hoe de hazen lopen’.
  • de kwaliteit om hoofd- en bijzaken te scheiden en daarbij de kern te verwoorden.
  • deskundigheid ten aanzien van complexe organisaties.
  • gevoel voor verhoudingen, structuren en besluitvormingstrajecten.

Beschikbaarheid en vergoeding

Het bestuur vergadert één keer per maand tijdens kantooruren in Hilversum. Je moet gedurende de week voldoende flexibel en beschikbaar zijn. Alle bestuurders binnen de NVvP declareren volgens een vast uurtarief van € 60,- op basis van daadwerkelijk gewerkte uren. Reiskosten worden vergoed.               

Over de NVvP

De Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) is de beroepsvereniging van een vooruitstrevende en krachtige beroepsgroep binnen het paramedische domein. We zoeken een nieuwe voorzitter die kan helpen om voor ons geweldige beroep een volgende stap te zetten.

Met ruim 1.200 podotherapeuten die aangesloten zijn bij de NVvP, vertegenwoordigt de NVvP nagenoeg alle werkzame podotherapeuten in Nederland. Het podotherapeutisch werkveld is vooruitstrevend en innovatief, maar kent ook zijn uitdagingen door de diversiteit in het veld qua praktijkomvang. De NVvP is er voor elke podotherapeut!

Samen bieden we de beste voet- en voetgerelateerde zorg aan de Nederlandse bevolking, van jong tot oud en van sportblessure tot schoenaanpassingen bij mensen met diabetes. Samen zorgen wij dat Nederland lekker blijft bewegen!

Procedure

Voor deze functie wordt zowel intern als extern geworven.

Ben je geïnteresseerd en aantoonbaar gekwalificeerd? Stuur dan je reactie (motivatiebrief en CV) vóór 12 september 2022 naar onze directeur Janet van Keulen.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats met een selectiecommissie bestaande uit leden en een afvaardiging van het bestuur. Daarna zal het bestuur een enkelvoudige voordracht doen richting de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2022. Als de leden instemmen zal tijdens die vergadering de nieuwe voorzitter worden benoemd.

Relevante documenten

Acquisitie of bemiddeling naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

11-07-2022
Terug

< terug

KP
NVvDP

© Copyright 2020 Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten