U bevindt zich hier : Kwaliteit van zorg » HBO Bacheloropleiding Podotherapie » Studieprogramma

Studieprogramma

De HBO opleiding Podotherapie duurt vier jaar.

Leerjaar 1

Het eerste jaar is heel breed van opzet. Je leert veel theorie, zoals de anatomie en fysiologie van het lichaam, maar je loopt ook al een paar uur stage. Je begint met eenvoudig onderzoek en behandelingen (zoals het vervaardigen van zolen) en de onvermijdelijke eelt-, likdoorn- en nagelproblemen.

Leerjaar 2

In het tweede jaar wordt er meer gewerkt aan de hand van ziektebeelden: 

Daarnaast leer je ook hoe het in een eigen praktijk in z’n werk gaat en wat daar bij komt kijken. In het tweede jaar zijn er veel buitenschoolse activiteiten zoals stage, maar ook een excursie naar de snijzaal en een laboratorium.

Leerjaar 3 en 4 

Deze jaren staan in het teken van het voorbereiden op het werken als Podotherapeut.

Tijdens de opleiding werk je veel (samen!) in teams met andere studenten. Je behandelt geen droge stof, maar gaat bij iedere probleemstelling/ziektebeeld en thema op zoek naar relevante informatie en theorie.

Als student ben je grotendeels zelf verantwoordelijk voor de inrichting van je studie. Je stelt voor een bepaalde periode steeds een persoonlijk opleidingsplan samen. Hierbij ga je altijd uit van je eigen kwaliteiten en interesses. Gedurende je studie is dit plan steeds de leidraad. Dat betekent dus veel vrijheid, maar het vraagt ook een grote mate van zelfstandigheid, initiatief en inzet!

NVvDP
KP

© Copyright 2023 Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten