U bevindt zich hier : Congres 2021 » Sprekers NVvP congres

Inschrijven  Dagprogramma  Workshops

Marcel Harmsen

Bedrijfscabaretier
Marcel Harmsen is een echte ‘Company Fool’. Via cabaret en muzikaal entertainment komt hij tot een waardevolle boodschap. Hij stemt zijn shows af op zijn publiek en gaat na een intakegesprek gericht aan de slag met het thema en de doelstelling van de dag. Zijn komische anekdotes en spontane interactie roepen veel herkenning op. Hij vat congressen samen op zijn eigen wijze en zorgt voor ontspanning. Met twee vrienden vormt hij het trio De Aimabele Schoften en spelen zij Wijncabaret in Nederlandse theaters.

Mano Leon de Kok

Oprichter/eigenaar van Hallux Voetexperts
Ik ben geboren in 1971 in Rotterdam. Na een paar jaar psychologie gestudeerd te hebben, ben ik overgestapt naar podotherapie. De meeste podotherapeuten zullen mij kennen als de oprichter/eigenaar van Hallux Voetexperts. Nu vooral nog betrokken bij praktijkovernames, beleid en strategie. Ik ben lid van de adviesraad van de NVvP, zit in de redactieraad van de Podosophia en dat is het op hoofdlijnen. De rest van mijn tijd besteed ik aan het coachen van mensen. Ik geloof heel erg sterk in de verbinding tussen lichaam en geest en wil onze vakgenoten daar ook graag meer over vertellen. Verder heb ik oosterse wijsheid bestudeert, een gestaltpsychologie opleiding gevolgd en een meditatieopleiding afgerond.

Lucien Engelen

CEO van Transform.Health en Keynote Speaker
Lucien werkt op het snijvlak van innovatie & strategie en adviseert directies, overheden, bedrijven en professionals, met name op het gebied van het in beweging krijgen van verandering.

Als de voormalige oprichter en directeur van het REshape Center aan het Radboud Universitair Medisch Centrum en adviseur van de Raad van Bestuur (2007-2018), heeft Lucien veel ervaring opgedaan in de gezondheidszorg. Door zijn praktische aanpak wist hij de nodige veranderingen aan te kaarten en door te voeren in een sector die, vanzelfsprekend, gebonden is aan veel regels. Daaraan voorafgaande had Lucien een carrière binnen de acute zorg. Het bracht hem de afgelopen drie decennia op de voorgrond van de gezondheids- en zorginnovatie in Nederland en ver daarbuiten.

Erik van den Oord

Mileu econoom en oprichter Power-ED
Erik helpt organisaties bij leiderschap en duurzame ontwikkeling. Erik van den Oord werkt op het vlak van leiderschap en duurzame ontwikkeling. Door vorm te geven aan circulaire businessmodellen en te investeren in start ups. Nieuwe businessmodellen als antwoord op maatschappelijke uitdagingen. Met hetzelfde gemak maken de wereld mooier.

Lydia Willemse

Docent onderzoeker Fontys Hogeschool
Lydia heeft een onderzoeksfocus op de biomechanica van menselijke beweging en de betrokkenheid van spieren. Daarnaast is ze geïnteresseerd in de manier waarop technologie kan worden gebruikt om iemands gezondheid te verbeteren.

Dankzij NWO en Fontys heeft Lydia in 2019 een financiële beurs gekregen waardoor ze voor een periode van 5 jaar kan werken aan het STIFF (STRengthening the Intrinsic Foot Flexor muscle) project, een gezamenlijk promotieproject van de KU leuven en Tilburg University in samenwerking met Fontys School voor paramedische beroepen. Het doel van het project is om valpreventie voor ouderen te verbeteren door de rol van de intrinsieke voetspieren bij het lopen en evenwicht bij ouderen te bestuderen.

Stein Exterkate

Biomedisch technoloog bij Voetencentrum Wender
Als Biomedisch Technoloog bij Voetencentrum Wender ben mede verantwoordelijk voor de innovatieve projecten die binnen onze organisatie plaatsvinden. Deze projecten hebben als doel: realiseren van kwalitatief betere zorg, efficiënter inrichten van werkprocessen en ontwikkelen van nieuwe medische apparatuur voor de voetenzorg.

Stephan Hermsen 

Opleider van trainers bij Institute for Positive Health
Wat betekent Positieve Gezondheid voor jou? Eigenlijk gewoon alles. In mijn werk voor de zorg moet het gaan over de gezondheid van mensen en niet alleen over ziekte. Voor mij als mens is Positieve Gezondheid ook kunnen omgaan met struggles. Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk het is dat je vanuit het concept van Positieve Gezondheid op zoek gaat naar je veerkracht. Daardoor kan ik nu meer aan. Ik vind het heel leuk om dat over te brengen aan mensen die direct met mensen werken, in de primaire zorg. Dan zie je het fonkeltje in hun ogen terug waarvoor ze ooit de zorg zijn ingegaan.

Amber Denekamp

Ergonoom en registerarbeidsdeskundige
Amber Denekamp houdt zich dagelijks bezig met professionals die fysiek werk doen.

Ze heeft vooral ervaring in de (para)medische sector, zoals tandartsen, dierenartsen, medisch specialisten en ook podotherapeuten.


Ellen Nuijten

Initiatiefnemer en directeur Rondom Podotherapeuten
Ellen Nuijten studeerde podotherapie aan Fontys Hogescholen in Eindhoven. Ze is getrouwd en heeft vier zonen.  RondOm Podotherapeuten, een organisatie met 180 praktijken verspreid over Nederland, stuurt ze samen met Marly van Gestel aan. Daarnaast richtte ze een reeks van bedrijven op: Toppodotherapie Nederland,  Allesvoordepodotherapeut.nl,  Huntandheal.nl, Het Kennisinstituut voor Podotherapeutische zorg, en lanceerde ze samen met het Diabetesfonds de diabetesschoen.

Jeroen Nijenhuis

Directeur en podotherapeut bij Innofeet

Jeroen Nijenhuis (44 jr) is mede-eigenaar van Innofeet sinds 2003. Naast zijn werkzaamheden als directeur werkt Jeroen ook 2 dagen als podotherapeut in de praktijk. Jeroen is continue bezig met persoonlijke ontwikkeling op het gebied van vakinhoud, zoals manueeltherapie, echografie, dry-needling, fitness/trainingsleer, én altijd op zoek naar nieuwe innovaties in de zorg (grondlegger van Fits tour feet, laserbehandeling mycosenagels).
"In ons vak liggen nog veel kansen op ontwikkelingen, waar ik graag aan meewerk om ons vak podotherapie beter in de zorgmarkt te verankeren."

Ralph Hermanns

Algemeen directeur Podotherapie Hermanns

Ralph Hermanns (37 jr) is podotherapeut en dagelijks met name bezig met ontwikkelingen binnen de praktijk. Podotherapie  Hermanns maakt gebruik van een eigen EPD, een van de ontwikkelingen waar Ralph trots op is. Een andere is de eerste 3D bandprinter die operationeel is en de volgende stap die is gezet met een eigen 3D-printfarm.

Terug

KP
NVvDP

© Copyright 2020 Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten