Praktijkbezoek

U kunt rechtstreeks, zonder een verwijzing van (huis)arts of medisch specialist, een afspraak maken met een podotherapeut. Via de praktijkzoeker vindt u gemakkelijk een podotherapeut bij u in de buurt. U heeft in eerste instantie geen verwijsbrief van uw (huis)arts of medisch specialist nodig om voor deze zorg in aanmerking te komen. Bekijk de voorlichtingsfilm van de NVvP om een indruk te krijgen wat u van een podotherapeut kunt verwachten. 

Wat neemt u mee bij een eerste bezoek

Wordt uw behandeling vergoed?

Het onderzoek, de therapie en de behandeling van de podotherapeut wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Heeft u diabetes dan is onder bepaalde voorwaarden vergoeding vanuit uw basisverzekering mogelijk. Bijkomende voorwaarde is veelal dat de podotherapeut aangesloten is bij de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) en ingeschreven staat bij het Kwaliteitsregister Paramedici.

Raadpleeg het Vergoedingenoverzicht Podotherapie voor meer informatie.

Podotherapeut werken in:

Voetenpoliklinieken voor diabetes patienten

Steeds meer ziekenhuizen beschikken over een speciale voetenpolikliniek, specifiek voor diabetes patienten, waar een multidisciplinair team patiënten behandelt. Een dergelijk team bestaat uit diverse (para)medici, zoals een

U bevindt zich hier :
»

Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten - 2020 ©