Mei: Maand van de voet

De Maand van de Voet vindt plaats in de maand mei en is een initiatief van de FIP (Fédération International des Podologues). De FIP is de wereldwijde organisatie van professionals op het gebied van de voeten, waar ook de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) deel van uitmaakt.

Thema 2018: de reumatische voet

Traditiegetrouw staat de maand mei in het teken van de voet. Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan voetzorg voor mensen met reuma. Elke dag krijgen meer dan 700 mensen de diagnose reuma. 70% ondervindt hiervan hinder in het dagelijks leven. Veel mensen met reuma krijgen te maken met voetproblemen die dagelijks kunnen zorgen voor pijn bij het lopen en staan. De podotherapeut kan helpen bij het verminderen van pijn aan uw voeten en het zoveel mogelijk voorkomen van klachten. Samen gaan we voor een beter leven met reuma!

Multidisciplinaire aanpak van voetklachten bij reuma
Tijdens de Maand van de Voet zal er via onze social mediakanalen extra aandacht worden besteed aan voetproblemen bij mensen met reuma. Rondom het thema ´Reuma´is onlangs een artikel verschenen over de samenwerking van verschillende specialisten om reumatische voetzorg zo goed mogelijk te kunnen verlenen. Reumatoloog Dr. Wiepke Drossaers en podotherapeut Roy Wisselink werken al 10 jaar samen met elkaar, en tevens met andere specialisten: fysiotherapeut, pedi- cure, orthopedisch chirurg en orthopedisch schoenmaker. Door patiënten in een vroeg stadium te zien worden problemen snel herkend en de multidisciplinaire setting vergroot het kennisniveau.

Op zoek naar een podotherapeut bij u in de buurt?

Kijk op een compleet overzicht van alle podotherapeuten in Nederland op onze praktijkzoeker. Hier vindt u ook een voorlichtingsfilmpje en algemene informatie over podotherapie.

U bevindt zich hier :
»
»

Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten - 2018 ©