U bevindt zich hier : NVvP Academy » Cursusaanbod NVvP Academy » Webinar 'Handvatten voor podotherapeutische diagnostiek en behandeling bij reumatische aandoeningen'

Webinar 'Handvatten voor podotherapeutische diagnostiek en behandeling bij reumatische aandoeningen'

Dit is een initiatief van de expertgroep reuma van de NVvP. In dit webinar neemt Elleke Huijbrechts, je aan de hand van het MPH reuma stap voor stap mee in het diagnostische proces en (multidisciplinaire) behandelopties bij mensen met een reumatische aandoening.

Wat kun je verwachten?

Voet- en enkelklachten zijn een veel voorkomend probleem bij reumatische aandoeningen. Als podotherapeut kan je dan ook regelmatig mensen met een reumatische aandoening in de praktijk zien. Veelvoorkomende reumatische aandoeningen zijn reumatoïde artritis (RA), spondyloartritis (SpA), (pseudo)jicht en artrose (osteoartritis OA). Als gevolg van deze aandoeningen ervaren mensen pijn, beperkingen in functioneren en een verminderde kwaliteit van leven. Daarnaast geven sommige reumatische aandoeningen een verhoogd risico op een ulcus. De behandeling van voetklachten in een vroege fase lijkt belangrijk om pijn, functieverlies en beperkingen te voorkomen. Er ligt dus een belangrijke rol weggelegd voor de podotherapeut!

Daarom heeft podotherapeut/onderzoeker Elleke Huijbrechts eerder voor podotherapeuten een professionele standaard ontwikkeld: het Methodisch Podotherapeutisch Handelen (MPH) bij reumatische aandoeningen, met bijbehorende (interdisciplinaire) ‘stepped care’ behandelopties.

Doelgroep

Podotherapeuten

Accreditatie:

Accreditatie: wordt aangevraagd voor podotherapeuten

Inschrijven

  • Datum: woensdag 11 mei 2022
  • Locatie: online
  • Tijdstip: 19.30 - 20.45 uur
  • Kosten: € 99,-

11-05-2022
Terug

< terug

KP
NVvDP

© Copyright 2020 Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten