U bevindt zich hier : NVvP Academy » Cursusaanbod NVvP Academy » Training 'Je moet je bek houden!'

Training 'Je moet je bek houden!'

Omgaan met agressie, weerbaarheid en ongewenst gedrag

Elk jaar ervaren maar liefst 1,6 miljoen professionals conflicten en agressie tijdens hun werk. Zij krijgen te maken met boze burgers, agressieve cliënten, manipulerende patiënten, verongelijkte ouders/verzorgers, opgefokte passagiers en klanten die geen nee accepteren. De training 'Jij moet je bek houden!' helpt podotherapeuten effectief om te gaan met deze situaties en sterker uit de strijd te komen.

Ondanks dat we agressie en ongewenst gedrag tegenkomen tijdens het werk betekent het niet dat 'het er maar bij hoort'. Omgaan met agressie of ander ongewenst gedrag is niet altijd even makkelijk. Toch is het belangrijk dat je als hulpverlener wel grenzen stelt aan het ongewenste gedrag van de ander. Voor jezelf, maar ook voor de patiënt.

Spreker

Senior psychiatrisch verpleegkundige en trainer Carla de Bruyn. Carla geeft trainingen op het gebied van omgaan met agressie, mondige patiënten / grensoverschrijdend gedrag zorgprofessionals. Carla is recht door zee, eerlijk, transparant en deelt haar mening opbouwend en vaak met humor. Om ergens aan te werken moet je het immers wel benoemen. Je kunt van haar uiterst openhartige, maar onderbouwde meningen verwachten.

Programma

Introductie Kennismaking en toelichting programma
Spanningsregulatie Inzicht en bewustwording van de invloed van spanning op denken en handelen (zowel bij patials therapeut) en bewustwording hoe eigen en andermans spanning herkent kan worden. Tips om spanning te reguleren en de kans op professioneel en veilig handelen / reageren te vergroten.
Communicatie Inzicht in de verschillende vormen van ongewenst en lastig gedrag en welke interventies (confronteren / de-escaleren) wanneer en hoe ingezet kunnen worden.

Naast het aanbieden van de benodigde theorie en onderbouwing, middels verschillende methodieken en (eigen) ervaringen uit de praktijk, is observerend leren én ervaringsgericht leren (het oefenen van vaardigheden) iets wat ik stimuleer. Juist dan is de koppeling naar de praktijk makkelijker te maken. Tijdens deze training wordt dan ook gebruik gemaakt van een trainingsacteur met specialisme zorg en agressie.

Inschrijven

  • Datum: woensdag 25 mei 2022 
  • Tijdstip: 10.00 - 14.30 uur
  • Locatie: Kantoor NVvP, Hilversum
  • Kosten: € 199,-

25-05-2022
Terug

< terug

KP
NVvDP

© Copyright 2020 Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten