U bevindt zich hier : NVvP Academy » Cursusaanbod NVvP Academy » Scholing bijwerkingen aan huid- en nagels door oncologische behandeling

Scholing bijwerkingen aan huid- en nagels door oncologische behandeling

Een initiatief van de Expertgroep Oncologie

Doelgerichte therapie en chemotherapie zijn veelvuldig toegepaste behandelingen tegen kanker. Deze beide type medicatie hebben hoge incidenties wat betreft het ontstaan van schade aan huid- en nagels, zoals  hand-voet-huidreactie en het hand-voetsyndroom. In het oncologische behandeltraject is niet altijd aandacht voor deze bijwerkingen, terwijl deze een negatief effect kunnen hebben op het continueren van de oncologische behandeling en de kwaliteit van leven. Signalering en waar mogelijk beperken van deze bijwerkingen zijn daarom van belang.

De rol van de podotherapeut
De podotherapeut kan hier een rol in hebben en daarom wordt op initiatief van de expertgroep oncologie deze scholing georganiseerd. Deze scholingsdag zal bestaan uit twee delen:

  • in deel 1 zal door oncodermatoloog Annemie Galimont worden ingegaan op het ziektebeeld oncologie, de impact die het op de patiënt heeft en veelvoorkomende bijwerkingen door oncologische behandeling.
  • In deel 2 van deze dag zal de vertaalslag gemaakt worden naar de podotherapiepraktijk. Podotherapeuten Ester Wybenga en Petra Renders zullen ingaan op een casus en er komen praktische tips over het adviseren over en behandelen van oncologische bijwerkingen aan huid- en nagels aan bod.

Meer informatie over het programma volgt!

Sprekers

Oncodermatoloog Annemie Galimont, podotherapeuten Ester Wybenga en Petra Renders

Doelgroep
Alle podotherapeuten die verdieping zoeken bij de behandeling van cliënten die een oncologische behandeling ondergaan.

Accreditatie

Accreditatie voor podotherapeuten wordt aangevraagd.

Inschrijven

  • Datum: 18 maart 2022 
  • Locatie, tijdstip en inschrijfinformatie volgt
15-04-2021
Terug

< terug

NVvDP
KP

© Copyright 2020 Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten