U bevindt zich hier : NVvP Academy » Cursusaanbod NVvP Academy » Live webinar 'Inspanningsfysiologie en trainingsleer'

Live webinar 'Inspanningsfysiologie en trainingsleer'

Tijdens deze avond zal bewegingswetenschapper Cees-Jan van der Zweep ingaan op diverse aspecten van inspanningsfysiologie en wat dit betekent voor de behandeling en begeleiding van sporters. De presentatie wordt afgewisseld met vragenrondes, waar vragen die via de chat kunnen worden ingestuurd. Naast Cees-Jan van der Zweep neemt ook sportpodotherapeut Annabelle Pont deel aan het webinar en samen zullen Cees-Jan en Annabelle ingestuurde vragen beantwoorden. Hierdoor ontstaat een interactief webinar en wordt de gepresenteerde stof vertaald naar de podotherapiepraktijk.

De onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. belasting-belastbaarheid, trainingsfysiologie, trainingsadaptatie, herstelcyclus, energiesystemen en -bronnen en vetverbranding. Doelgroep van de webinar zijn (sport)podotherapeuten die verdieping zoeken voor de behandeling en begeleiding van sporters.

Sprekers

Cees-Jan van der Zweep – Improove Coaching

Cees-Jan van der Zweep is momenteel trainer en coach van hardlopers en wielrenners. Zijn fascinatie voor de begeleiding van sporters kwam tijdens de opleiding Bewegingswetenschappen aan de VU in Amsterdam. Na zijn afstuderen heeft hij eerst een jaar gewerkt als ploegleider bij wielerploeg Argos-Shimano, het huidige Sunweb (inmiddels alweer Team DSM) en vervolgens bij Energy Lab, een Belgisch test- en begeleidingscentrum, dat zich toen vestigde in Eindhoven. Twee jaar geleden ontstond de kans om een testlab te starten waar zowel recreatieve als competitieve sporters welkom zijn voor advies over training, bewegingsanalyse en lichaamssamenstelling. Hiervoor is onder andere geïnvesteerd in een DXA-scan. 

Annabelle Pont – Impuls Podotherapie

Annabelle Pont is sportpodotherapeut en wielerspecialist. Ze is werkzaam in haar podotherapiepraktijk in Son, Tilburg en Vught.  In Tilburg werkt zij in het Sport Medisch Centrum intensief samen met sportartsen en sportfysiotherapeuten. Tevens is Annabelle verbonden aan atletiekvereniging Prins Hendrik te Vught. Annabelle haar specialiteiten zijn biomechanisch inzicht en zoekt graag met de sporter naar de meest optimale (en soms ook creatieve) oplossing. Annabelle is lid van de expertgroep sport van de NVvP en samen met sportpodotherapeut Mark Schreurs mede initiatiefnemer van dit webinar.  

Accreditatie

1,5 accreditatiepunt toegekend door ADAP.

Inschrijven

  • Datum: 3 maart 2021
  • Locatie: online
  • Tijd: 19.00 - 20.30 uur
  • Inschrijven mogelijk tot 2 maart 2021

Kosten: € 49,-

19-01-2021
Terug

< terug

KP
NVvDP

© Copyright 2020 Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten