U bevindt zich hier : NVvP Academy » Cursusaanbod NVvP Academy » herhalingscursus LPL » Webinar 'Signalering Huiselijk geweld en verwaarlozing'

Webinar 'Signalering Huiselijk geweld en verwaarlozing'

Een onderwerp dat helaas in tijden van corona actueler is dan ooit.Vaak sta je er niet zo bij stil maar 3% van alle kinderen wordt mishandeld en ook steeds meer ouderen worden helaas mishandeld of verwaarloosd. Ook in jouw praktijk zie je dus mensen die dit overkomt en waar jij als zorgverlener een belangrijke signaalfunctie kan vervullen.

Maar hoe doe je dat?
Met Catelijne van der Hoeven, vertrouwens arts bij Veilig Thuis is een praktisch webinar gemaakt over dit maatschappelijk belangrijke onderwerp. Veilig Thuis is het advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling. Bij Veilig Thuis is veel kennis aanwezig over mogelijke signalen van huiselijk geweld, verwaarlozing en kindermishandeling.

In dit webinar worden de 5 stappen van de meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling doorlopen, waar jij als podotherapeut per 1 januari 2019 aan gehouden bent te handelen. Van signaleren tot een eventuele melding. Ook wordt stilgestaan bij verschillende vormen van huiselijk geweld en mishandeling en vooral hoe je die kan herkennen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Ben jij op zoek naar veel bruikbare tips, voorbeelden hoe jij als zorgverlener in een zo’n lastige situatie kan handelen? Volg dan zeker deze 1,5 durende sessie.

Je leert te benoemen wat je ziet en het allerbelangrijkste: je ontwikkelt jouw antenne om professionele hulp te bieden en verder leed te voorkomen!

Sprekers

Catelijne van der Hoeven, vertrouwensarts bij Veilig Thuis

Doelgroep

Podotherapeuten

Accreditatie

Accreditatie voor podotherapeuten is aangevraagd.

Inschrijven

  • Datum: vrijdag 18 februari 2022
  • Locatie: Online
  • Aanvang: 10:00 - 11:30 uur
  • Inschrijven: mogelijk tot 17 februari 2022

Kosten: € 99,-

18-02-2022
Terug

< terug

KP
NVvDP

© Copyright 2020 Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten