U bevindt zich hier : NVvP Academy » Cursusaanbod NVvP Academy » herhalingscursus LPL » Even lekker opfrissen: hygiene en infectiepreventie

Even lekker opfrissen: hygiene en infectiepreventie

Infectieziekten kunnen door een scala aan uiteenlopende micro-organismen (bacteriën, virussen, schimmels en parasieten) veroorzaakt worden.Het afweersysteem, ook wel immuunsysteem genoemd, beschermt het lichaam tegen infectieziekten. Om die verdediging goed uit te voeren is het essentieel dat afweercellen de ziekteverwekkers herkennen en geactiveerd worden om ze onschadelijk te maken.

Infectiepreventie is extra belangrijk als je te maken hebt met kwetsbare mensen zoals ouderen, zwangeren, diabetici, oncologische patiënten. Groepen die we regelmatig tegenkomen in een podotherapiepraktijk. Dit komt omdat de afweer van deze groepen minder is dan bij gezonde mensen. Het immuunsysteem functioneert minder naarmate met ouder wordt of aangetast is door een ziekte of gebruikte medicatie.

Wat kun je verwachten?

In dit webinar nemen we je mee in de verschillende stappen die genomen dienen te worden volgende de NVvP Richtlijn Hygiene en infectiebestrijding (2021). Aan de hand van casussen worden de verschillende hygienemaatregelen besproken. Ook de meest voorkomende struikelblokken in de praktijk worden besproken. Natuurlijk is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

Sprekers

Nicollette van Kooten (podotherapeut) en Nienke Dijk (beleidsmedewerker Kwaliteit bij de NVvP)

Doelgroep

Alle podotherapeuten die verdieping en opfrissing zoeken bij het naleven van de Richtlijn Hygiene en infectiepreventie.

Accreditatie

Accreditatie voor dit webinar wordt aangevraagd

Inschrijven

  • Datum: woensdag 30 maart 2022 
  • Tijdstip: 19.30 - 20.30 uur
  • Locatie: Online
  • Kosten: gratis

26-01-2022
Terug

< terug

KP
NVvDP

© Copyright 2020 Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten